Isolatie offerte opvragen | Meer inzicht in de kosten van isolatie
Wil je een isolatie offerte aanvragen? Dan is het aan te raden om meerdere offertes op te vragen, zodat je een goed beeld krijgt van de gemiddelde kosten en deze met elkaar kunt vergelijken. In dit artikel lees je waar je op moet letten bij isolatie offertes.
Isolatie offertes aanvragen
Wanneer je je woning wilt laten isoleren, wil je natuurlijk de beste deal vinden. Woningisolatie is een flinke investering, welke plek in je woning je ook wilt laten isoleren. Daarom is het wel zo fijn als je een zo goed mogelijke prijs kunt afspreken met een ervaren en deskundig isolatiebedrijf. Let wel op dat niet alleen de prijs van een huis isoleren belangrijk is, maar ook diverse andere punten.
Aandachtspunten bij het aanvragen van isolatie offertes
Voordat je met een isolatiebedrijf in zee gaat, is het dus goed om meerdere offertes aan te vragen en deze met elkaar te vergelijken. Maar hoe kun je deze nu het best vergelijken en waar moet je vooral op letten?
Welke isolatie is het goedkoopst?
Kijk goed welke kosten er allemaal op de offerte staan. Doorgaans zijn dit kosten voor de arbeid en het materiaal, maar er zijn ook vaak bijkomende kosten. Je wilt niet achteraf nog voor onverwachte kosten komen te staan, dus maak hier vooraf goede afspraken over.
Kwaliteit van het bedrijf
Er zijn veel verschillende isolatiebedrijven in Nederland en waarschijnlijk ook bij jou in de buurt. Daarom is het goed om ook naar de kwaliteit van het bedrijf te kijken, en niet alleen naar de prijs. Kijk bijvoorbeeld naar ervaringen en referenties van eerdere klanten.
Ook is het goed om te kijken naar eventuele keurmerken. Wanneer het bedrijf bijvoorbeeld een keurmerk heeft of aangesloten zit bij een branchevereniging, kun je ervan uitgaan dat ze goed werk leveren. Dit betekent namelijk dat het bedrijf aan strenge kwaliteitseisen moet voldoen. Een bekend keurmerk is bijvoorbeeld de KOMO-certificatie.
Opbouw van een woning isolatie offerte
Hoe zit een isolatie offerte formulier precies in elkaar? Wat kun je verwachten en welke informatie krijg je allemaal? Hoe meer informatie erop staat, hoe beter je kunt inschatten of het bedrijf geschikt is voor jouw klus. Mis je iets op de offerte? Vraag dit dan ook zeker nog na, zodat je zeker weet dat je de juiste kosten voor je hebt.
De prijs
De prijs is natuurlijk een van de belangrijkste punten op een offerte. Dat is de immers de grootste reden waarom je een offerte aanvraagt. Zo weet je namelijk in één oogopslag of de prijs die gerekend wordt door het bedrijf binnen jouw budget valt en of je deze specialist dus eventueel kunt inschakelen of niet.
Bijkomende kosten
De prijs voor isolatie bestaat doorgaans uit de kosten voor het materiaal en voor het laten aanbrengen van de isolatie, de arbeidskosten. Het is daarnaast ook goed om rekening te houden met bijkomende kosten. Denk hierbij aan voorrijkosten, kosten voor mogelijke voorbereidende werkzaamheden en voor de afwerking.
Het materiaal en soort isolatie
Er zijn verschillende isolatiemethodes en materialen die gebruikt kunnen worden voor woningisolatie. Hierin geef je natuurlijk zelf je voorkeur door, maar de meeste bedrijven zullen hier ook over adviseren. Een omschrijving van de isolatiemethode en het isolatiemateriaal dat uiteindelijk gebruikt gaat worden, wordt vermeld op de offerte. Voorbeelden hiervan zijn:
Spouwmuurisolatie
Isolatie in de spouw voorkomt dat er warmte uit de woning ontsnapt, waardoor het comfort toeneemt en de energiekosten dalen. Bij spouwmuurisolatie wordt de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur opgevuld met isolatiemateriaal.
Dakisolatie
Dakisolatie is het bedekken van een dak met isolatiematerialen, waardoor je flink kunt besparen op energiekosten. Omdat warmte opstijgt, is dakisolatie een goede oplossing om warmte beter vast te houden in de woning.
Vloerisolatie
Bij vloerisolatie plaats je isolatiemateriaal onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat de koude lucht uit kruipruimtes geen kans krijgt om de woning binnen te dringen. Het zorgt er ook voor dat de warme lucht in de woning blijft.
Gevelisolatie
Gevelisolatie betekent dat de binnenmuren en buitenmuren van de woning geïsoleerd worden. Dit houdt in dat de wanden worden bekleed met een isolatiemateriaal waardoor warmte en koelte niet snel zal ontsnappen.
Welke isolatie loont het meest?
Veel gebruikte isolatiematerialen zijn onder andere minerale wol, purschuim, isolatiedekens en isolatieplaten. Veel van deze materialen kunnen voor meerdere soorten isolatie gebruikt worden, zowel voor dakisolatie, vloerisolatie als spouwmuurisolatie.
Hoe isoleer ik mijn huis goedkoop?
Wil jij jouw woning goedkoop isoleren? Deze tips kunnen jou helpen om de woning voordelig te isoleren:
- Sluit de brievenbus af met een tochtborstel: Wanneer je een brievenbus zonder tochtborstel hebt, kan er veel warmte ontsnappen. Hierdoor kan het langer duren voordat de woning opgewarmd is. Dit is eenvoudig op te lossen met een tochtstrip.
- Radiatorfolie plaatsen achter de radiator: Waarschijnlijk is je radiator aan een buitenmuur bevestigd. Er kan in dit geval veel warmte verloren gaan, zeker als de muren niet goed genoeg geïsoleerd zijn. Door de radiatorfolie aan de achterkant van de radiator te plakken. De folie zorgt ervoor dat de warmte niet door de muren wordt opgezogen, maar in de ruimte zelf blijft.
- Houd deuren en ramen dicht: Wanneer je deuren of ramen open laat, gaat er veel warmte verloren. Sluit ze daarom goed, het bespaart veel warmte en geld.
- Zet de verwarming een graad lager: Wanneer je de verwarming een graad lager zet, bespaar je al snel geld.
Isolatie subsidie
Wil je isolatiewerkzaamheden uit gaan voeren? Je kunt voor subsidies aanvragen voor isolatie werkzaamheden. Je kunt de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) aanvragen voor isolatieprojecten zoals buitenmuurisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, grond- of vloerisolatie, geïsoleerd glas of kozijnen.
Vanaf 1 januari 2025 is de subsidie voor het isoleren van spouwmuren, gevels en daken verhoogd met € 1,25 per m². Deze verhoging is om de kosten voor milieuvriendelijke isolatie te beperken. Bij meerdere isolatiemaatregelen verdubbelen deze bedragen.
Waarom isolatiebedrijven inschakelen?
Waarom is het nu verstandig om de isolatie van je woning over te laten aan een specialist? Daar zijn verschillende redenen voor. Zo ben je verzekerd van een correcte uitvoering van de isolatie. Je verkleint de kans op slecht aangebrachte isolatie en daarmee op koudebruggen. Bovendien krijg je persoonlijk advies over het beste materiaal en de geschiktste isolatiemethode in jouw situatie.
Daarnaast leveren goed aangebrachte isolatie en andere duurzame maatregelen je ook veel op. Denk hierbij aan een verhoogd wooncomfort, minder energieverbruik en een lagere energierekening. Het is dan ook aan te raden om isolatie offertes aan te vragen bij verschillende bedrijven in de buurt, om zo de beste offerte en beste prijs te vinden voor jouw isolatieklus!
Gratis offertes opvragen voor isolatie
Ontdek wat het kost om je woning te isoleren door offertes aan te vragen! Geef je wensen door via onderstaand formulier, ontvang offertes en vergelijk de kosten.