Relinen riool kosten | Voordelen en kostenefficiëntie

Met het relinen van een riool kun je aanzienlijk op kosten besparen. Bij deze werkzaamheden hoeft er geen sloopwerk verricht te worden waardoor je veel gedoe voorkomt. Omdat er met de nieuwste technieken en materialen wordt gewerkt kun je genieten van een uiterst professioneel resultaat!

Relinen riool

Wat betekent relining?

Door een riool te relinen met een kous van versterkt polyester kun je verouderde leidingen volledig herstellen. De polyester kous wordt allereerst door de leiding getrokken. Deze kous zet uit en wordt vervolgens uitgehard. Na het uitharden is de binnenzijde van de leiding compleet bedekt met een nieuwe, sterke laag polyester. Deze methode om het leidingstelsel te herstellen is een stuk minder ingrijpend dan een volledige renovatie waarbij sloopwerk nodig is.

Wat kost het relinen van een riolering?

Relinen rioolPrijs (incl. materiaal en btw)
Een breuk of bocht (max. 1 meter) € 1.500 tot € 2.000
6 tot 10 meters en een paar aansluitingen€ 6.000 tot € 7.000
Veel meters aan leidingwerk en enkele aansluitingen€ 8.000 tot € 10.000
Grote hoeveelheid meters aan leidingwerk en aansluitingen>€ 10.000
Prijzen voor het laatst geüpdate: mei 2024

Welke rioolrenovatie is voordeliger?

Bij schade aan de riolering kun je kiezen voor een volledige renovatie inclusief breekwerk of voor een relining van de leidingen. Hoewel een complete renovatie waarbij graafwerkzaamheden nodig zijn veel ingrijpender is valt het relinen van de riolering vaak duurder uit. 

Daar staat tegenover dat relining een ideale oplossing is bij complexe constructies met veel bochten en kleine diameters. De relining zorgt ervoor dat de leiding over de gehele oppervlakte wordt hersteld.

Voordelen leiding relinen

  • Geen breekwerk nodig: anders dan bij een traditionele rioolrenovatie is er geen breekwerk nodig om leidingen te relinen
  • Snel: deze methode wordt bijzonder snel en efficiënt uitgevoerd.
  • Schoon: omdat er geen breekwerk nodig is hoeven de vieze leidingen niet opengebroken te worden.
  • Beperkte stankoverlast: doordat alle scheuren in de leidingen worden hersteld heb je geen last meer van rioollucht in huis.
  • Geen nieuwe buizen nodig: de oude riolering kan opnieuw worden gebruikt en hoeft niet vervangen te worden.
  • Waterdichtheidsgarantie: bij het relinen wordt de leiding over de gehele oppervlakte lucht- en waterdicht gemaakt.

Nadelen relinen

Het renoveren van rioolbuizen door te relinen heeft ook een aantal nadelen:

  • Duur: het relinen van riolering is een forse investering. Daar staat wel tegenover dat de levensduur van de leidingen op deze manier met tientallen jaren verlengd kan worden.
  • Niet mogelijk bij verzakkingen: bij structurele problemen in de leidingen is relining helaas niet mogelijk.
  • Camera-onderzoek nodig: om te bepalen of relinen mogelijk is moet de buis eerst met een camera grondig gecontroleerd worden.
riool reparatie

Afvoer repareren of relinen?

Na verloop van tijd kan het voorkomen dat je riolering aangepakt moet worden. Kies je dan voor een volledige reparatie of toch voor relinen? Indien het om een klein scheurtje in de leiding gaat is het kostenefficiënt om dit plaatselijk te laten repareren. Is er echter meer aan de hand, dan kan het met het oog op de combinatie financiën en duurzaamheid raadzaam zijn om de leiding te laten relinen. 

Wanneer is relinen nodig?

De aanleiding is vaak erg duidelijk aanwezig: het stinkt, lekt, de leidingen zijn verstopt geraakt of versleten. Door te veel groot afval door te spoelen of door ouderdom kan de riolering verstopt raken. Ook kunnen de verbindingen zwak geworden zijn of door wortelgroei kapot zijn gegaan waardoor het relinen van de rioleringsbuizen nodig is. Leiding-, vocht- en stankproblemen worden op met deze toepassing door vakmensen opgelost zonder sloopwerk. Het is een effectieve manier van vochtbestrijding.

Asbest leidingrenovatie

Hechtgebonden asbest komt helaas veel voor in rioleringsbuizen. Door deze verouderde buizen te relinen worden de asbestvezels verstevigd en laten ze niet langer los. Ook komen er tijdens het proces zelf geen schadelijke asbestvezels vrij. Dat maakt deze techniek perfect voor complexe klussen. 

Kousrenovatie is snel en efficiënt

Een riool ligt vaak goed verborgen onder de vloer en in de grond. Het is een gigantische onderneming om alles open te breken en te graven om vervolgens de hele leiding te vervangen. Precies om deze reden kan relinen, al dan niet door middel van de kousmethode, een interessante oplossing bieden. Hiermee wordt een afvoer gerepareerd zonder breekwerk. Deze methode wordt de laatste jaren steeds vaker toegepast en is een geschikte methode om eenvoudiger buizen in woningen, kantoren en bedrijfsgebouwen te herstellen.

Offerte

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Soort gebouw
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.