Goedkope waterontharder – Waarop letten bij het vergelijken?

Wanneer je last hebt van de nadelige gevolgen van hard water is het verstandig om een waterontharder aan te schaffen. Echter zijn ontharders vaak aan de dure kant. In dit artikel lees je waar je op moet letten als je een goedkope waterontharder aan wil schaffen! 

goedkope waterontharder

Goedkope waterontharder kopen: kosten per type

Waterontharders zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, maten en prijsklassen. Hieronder lichten we deze verschillende soorten waterontharders toe, inclusief de prijzen van de waterontharders. Zo krijg je een goed beeld van wat de goedkoopste waterontharder ongeveer kost.

Elektrisch of mechanisch ontharden met zout

Er zijn twee soorten waterontharders met zout, namelijk een elektrische waterontharder en een mechanische waterontharder. De mechanische variant spoelt de cilinder op vaste momenten schoon door middel van zout water en werkt op waterdruk. De elektrische variant heeft elektriciteit nodig om te signaleren wanneer het zout gespoeld moet worden. 

Voor een elektrische ontharder met zout betaal je tussen de € 1.500 en € 1.800 en voor een mechanische ontharder met zout een bedrag tussen de € 900 en € 1.300.

Waterontharders zonder zout

Je kunt ook kiezen voor een waterontharder zonder zout. Deze zijn vaak goedkoper dan de ontharders met zout. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een waterontharder met CO₂, een polyfosfaten ontharder of een zinken waterontharder.

De goedkoopste waterontharder zonder zout is de polyfosfaten ontharder. Deze kost gemiddeld € 100 tot € 200. Een zinken waterontharder kost gemiddeld € 700 tot € 900 en voor de ontharder met CO₂ betaal je tussen de € 1.500 en € 1.800.

Waterontharder met een magneet

Een magnetische waterontharder is de goedkoopste ontharder. Deze soort zorgt voor een magnetisch veld zodat de kalk niet vast gaat zitten in je leidingen.

Echter is het belangrijk om te weten dat er nooit daadwerkelijk bewezen is dat deze soort waterontharder ook echt werkt. Een magnetische waterontharder kost gemiddeld tussen de € 50 en € 150.

Wil je persoonlijk advies en op maat gemaakte offertes ontvangen?
Vul dan snel onderstaand formulier in. Het is volledig gratis en zonder aankoopverplichting!
arrow Ontvang offertes

Prijzen goedkope waterontharders vergelijken

De goedkoopste waterontharder is mogelijk niet de meest geschikte waterontharder in jouw situatie. Het is om die reden goed om te weten op welke punten je moet letten bij het kopen van een waterontharder:

  • Prijs-kwaliteitverhouding
  • Voldoende capaciteit
  • Onderhoudsbehoefte
  • Installatie

1. Prijs versus kwaliteit

Het is belangrijk om een goede balans te vinden tussen prijs en kwaliteit, zeker omdat subsidie voor waterontharders niet mogelijk is. Kijk daarom niet alleen maar naar de aanschafkosten, maar onderzoek ook de werking en effectiviteit na verloop van tijd. Een iets hogere investering kan zich uiteindelijk terugbetalen in een langere levensduur en betere prestaties van de waterontharder. Online is het heel eenvoudig om reviews van verschillende waterontharders te vergelijken.

2. Grootte en capaciteit

Elk huishouden heeft verschillende waterbehoeften. Let daarom bij het vergelijken van waterontharders op de grootte en capaciteit. Zorg ervoor dat je gekozen ontharder voldoende capaciteit heeft om aan de waterbehoefte van jouw gezinssituatie te voldoen.

Wanneer je een te kleine waterontharder koopt, kan deze overbelast raken. Het gevolg is dat het water niet voldoende wordt onthard. Aan de andere kant kan een te grote waterontharder weer onnodig veel ruimte in beslag nemen.

3. Onderhoudsbehoeften

Ook de onderhoudsbehoeften van een waterontharder zijn belangrijk. Waterontharders met zout moeten bijvoorbeeld regelmatig gevuld worden met nieuw zout. Deze kosten zijn belangrijk om mee te nemen in je afweging. Een goedkope waterontharder met lage onderhoudskosten is op de lange termijn de meest kostenefficiënte keuze.

4. Installatiegemak

Daarnaast is het verstandig om te kijken naar hoe gemakkelijk de waterontharder te installeren is. Sommige modellen zijn eenvoudig zelf te installeren, terwijl andere ontharders een professionele installatie vereisen. Bij een professionele installatie komen vanzelfsprekend kosten kijken.

kosten waterontharder

Verschillende modellen goedkope ontharders

Bij het kopen van een nieuwe waterontharder kun je kiezen uit bekende A-merken en wat minder bekende budgetmerken. Een ontharder van een bekend merk is niet automatisch beter dan een waterontharder van een minder bekend merk. We zetten een aantal verschillende merken voor je op een rij!

Populaire A-merken

Drie populaire A-merken als het gaat om waterontharders zijn EcoWater, Delta en Fleck. De ontharders van deze merken hebben een lange levensduur en werken efficiënt. Alle drie deze merken produceren waterontharders met zout, dit zijn in de regel de meest efficiënte ontharders. 

Budgetmerken met een goede prijs-kwaliteitverhouding

Ook zijn er verschillende budgetmerken die waterontharders produceren. Drie budgetmerken met een goede prijs-kwaliteitverhouding zijn bijvoorbeeld Aqmos, WTR20 en Boshuis. Wanneer je kiest voor een budgetmerk voor een waterontharder, is het belangrijk dat je reviews leest om op die manier de beste keuze te maken. Ook in deze categorie adviseren we een waterontharder met zout.

Veelgestelde vragen

Werken goedkope waterontharders echt?

+
Wanneer je een goedkope waterontharder wil die efficiënt werkt, is het belangrijk om te kiezen voor een waterontharder met zout. Deze hebben een bewezen werking, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een magnetische ontharder. De goedkoopste ontharders met zout kosten gemiddeld € 900.

Wat is de beste en goedkoopste waterontharder?

+
Verschillende goedkope waterontharders zijn bijvoorbeeld de ontharders van ABCwaters en Tier1. Naast het feit dat dit betaalbare waterontharders zijn, staan deze merken er ook om bekend dat ze goede ontharders produceren die effectief werken.

Wat kost een waterontharder inclusief plaatsen?

+
De kosten van waterontharders liggen behoorlijk ver uiteen. Voor de aanschaf en installatie van een warmtepomp met zout betaal je gemiddeld € 900 en € 1.800.

Ontvang gratis waterontharder offertes

Ben je van plan een waterontharder aan te schaffen om bijvoorbeeld minder kalkaanslag te hebben in de keuken of badkamer en een minder droge huid te hebben? Ontdek dan alle opties en de beste keuze door middel van ons formulier in te vullen en offertes te vergelijken!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Soort waterontharder?
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes